Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Presentatie de VRKI 2.0

Posted on by m2beveiliging

 

Op 1 mei 2018 is het Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI) gepubliceerd en kan in gebruik worden genomen, aldus het CCV. De VRKI 2.0 is volgens het CCV teruggebracht naar de essentie, namelijk het inschatten van de inbraakrisico’s en het uitleggen van de daarbij behorende verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen. De vernieuwing van het instrument zorgt ervoor dat beveiligers en installateurs gemakkelijker advies op maat kunnen geven aan hun klanten. Bekijk hier de kaart VRKI 2.0 versie 2

 

VRKI 2.0 versie 2 M2 Beveiliging BV

Wat betekent de VRKI 2.0?

De VRKI staat voor het Verbeterde Risicoklasse Indeling en is een instrument om het inbraakrisico van woningen en bedrijfsgebouwen te bepalen en passende beveiligingsmaatregelingen te kiezen. Gecertificeerde beveiligingsbedrijven ontwerpen, leveren op en onderhouden inbraakbeveiliging conform de VRKI en kunnen een certificaat uitgeven. Een certificaat geeft de verzekeraar en de klant een kwaliteitsgarantie om er zeker van te zijn dat de inbraakbeveiliging op een voor hen acceptabele niveau bevindt. De VRKI speelt een belangrijke rol bij het opleveren en onderhouden van beveiligingssystemen.  

 

De grootste wijzigingen VRKI 2.0

De systematiek van de VRKI is onveranderd. Metname de methode om de risicoklasse te bepalen is veranderd en daarnaast zijn de beveiligingsmaatregelingen verduidelijkt. Er dient te allen tijde een Programma van Eisen (PvE) opgesteld te worden zodat de beveiligers, verzekeraars en de klanten een duidelijk beeld krijgen van de te nemen beveiligingsmaatregelingen. Daarnaast is er meer ruimte om de wensen van de klant te beschrijven. De gerealiseerde maatregelen worden aangegeven op de kwaliteitsdocumenten Opleveringsbewijs en Certificaat. Op die manier weten beveiligers, verzekeraars én hun klanten direct dat er is voldaan aan alle eisen en wensen.

 

Publicatie en overgangstermijn

Vanaf 1 mei 2018 mag VRKI 2.0 worden gebruikt. Er zal echter wel een overgangstermijn worden gehanteerd tot 1 januari 2019. Vanaf deze datum wordt VRKI 2.0 definitief en mogen oudere versies niet meer worden gebruikt. M2 Beveiliging is VEB erkend en kan u verder helpen bij het nemen van beveiligingsmaatregelingen conform de VRKI.  

Bron CCV.

 

Lees ook:

 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.