Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Live meekijken naar inbraak

 

Als je een rondje internet doet op zoek naar camerabeveiligingssystemen, raak je al snel de weg kwijt. Het aanbod is overweldigend, de prijzen variëren van hoog tot laag. Draadloos, FULL HD, IP, van complete systemen tot een enkele camera gekoppeld aan je smartphone. Hoe je het ook wendt of keert, het is altijd verstandig om advies in te winnen van een professional. Dan weet je zeker dat je een kwalitatief goed camerasysteem hebt gekocht. Hopen dat het nooit nodig is natuurlijk, maar als er dan wat aan de hand is, heb jij gedaan wat je kon.

 

 

(meer…)

ISDN weg? Geen paniek!

 

Je hebt het vast al gelezen of gehoord, ISDN verdwijnt dit jaar in september. Deze vorm van digitale telefonie wordt nog door veel bedrijven gebruikt. Ook voor het alarmsysteem. Als je nu niet in actie komt, zou je in het slechtste geval vanaf september geen beveiliging van je gebouw meer hebben.

 

ISDN weg? Geen paniek!

(meer…)

Jaag inbrekers zo snel mogelijk naar buiten!

 

In mijn vorige blog gaf ik aan hoe je het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt om binnen te komen. Een combinatie van veiligheidsmaatregelen zorgt ervoor dat ze aan jouw pand voorbijlopen. Maar wat als ze tóch binnenkomen?

 

 

(meer…)

Cameratoezicht en privacy in 2019. Wat mag nu wel en niet?

 

Camerabeveiliging en toezicht in je woning, bedrijf of (zorg)instelling, maar ook in je horecagelegenheid, sportverenigingen en winkel kan helpen tegen bijvoorbeeld diefstal of beschadiging van eigendommen. Het helpt medewerkers en bezoekers te beschermen. Maar de inbreuk op privacy mag niet te groot zijn. Waar is de balans?

Wetgeving helpt hierbij. Ondernemers, werkgevers en bestuurders mogen alleen camera’s ophangen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen. De inbreuk op privacy moet zo klein mogelijk zijn. Zo gaat een camera in een pashokje, kleedkamer, behandelruimte of toilet te ver.

 

(meer…)

Makkelijk mee te nemen? Hoog risico!

 

Als ondernemer en particulier wil je dat je panden zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen inbraak. In de eerste plaats om je eigendommen te beschermen natuurlijk. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. En mocht er dan onverhoopt toch ingebroken worden, dan wil je dat je aan alle verzekeringseisen hebt voldaan. In de vorige blog van Patrick las je hoe je op basis van de VRKI passende maatregelen treft en hoe je geld kunt besparen door ‘afwijkingen’ toe te passen. In deze blog nemen we je mee naar het bepalen van de risicoklasse.

 

Makkelijk mee te nemen? Hoog risico!

(meer…)

Neem eisen niet klakkeloos over!

 

In welke branche je ook zit, je kunt niet onder beveiliging uit. Inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, brandbeveiliging, noodverlichting toegangscontrole, afsluitprocedures en ga zo nog maar even door. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer, want: wat bedoelen ze met VRKI 2.0, wat wil de verzekering en wanneer voldoe je aan alle eisen?

 

VRKI 2.0 versie 2019 - Neem eisen niet klakkeloos over!

(meer…)

M2 Beveiliging opent op 23 november haar winkel in Tilburg!

 

Blok vrijdag 23 november in je agenda want onze M2 Beveiliging winkel in Tilburg opent haar deuren. Op Black Friday, vrijdag 23 november, van 09.30 uur tot maar liefst 21.00 uur staat ons team voor je klaar en gaan de deuren officieel open. In samenwerking met Telecombinatie Heyhoef Tilburg openen wij onze gloednieuwe eigen winkel aan de Heyhoefpromenade 9 in Tilburg. 

 

 Opening M2 Beveiliging Winkel Tilburg

(meer…)

Hoe moet u omgaan met cameratoezicht? Wat mag wel en wat niet?

 

Omgaan met cameratoezicht

Wat zijn nu eigenlijk de regels omtrent het plaatsen van camera’s? Waar moet u rekening mee houden? En hoe moet u omgaan met de beelden en cameratoezicht? 

Het zomaar plaatsen van een camera kan een strafbare feit zijn, een mogelijke celstraf van 2 maanden is het gevolg (Wetboek van Strafrecht, artikel 441). Wie zich beter verdiept in de regels omtrent cameratoezicht, beseft dat een camera ophangen veel voorbereiding vereist. Want zomaar ergens een camera ophangen mag absoluut niet. Sterker nog, werken in besloten ruimtes, zoals kantoor- en werkruimtes – mogen mensen in beginsel helemaal niet worden gefilmd. Hiervoor moet een zwaarwegend belang voor zijn en moet cameragebruik expliciet worden aangegeven door middel van een bord.

 

Cameratoezicht

(meer…)

Presentatie de VRKI 2.0

 

Op 1 mei 2018 is het Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI) gepubliceerd en kan in gebruik worden genomen, aldus het CCV. De VRKI 2.0 is volgens het CCV teruggebracht naar de essentie, namelijk het inschatten van de inbraakrisico’s en het uitleggen van de daarbij behorende verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen. De vernieuwing van het instrument zorgt ervoor dat beveiligers en installateurs gemakkelijker advies op maat kunnen geven aan hun klanten. Bekijk hier de kaart VRKI 2.0 versie 2

 

VRKI 2.0 versie 2 M2 Beveiliging BV

(meer…)

Gratis overstapservice van M2 Beveiliging BV

 

M2 Beveiliging biedt u de mogelijkheid om gratis over te stappen van (beveiligings)installateur. Niet veel ondernemers weten het, maar overstappen gaat vrij eenvoudig. Misschien betaalt u ieder jaar wel te veel voor al uw beveiliging en wilt u een second opinion. Wellicht bent u niet tevreden over uw huidige installateur? M2 Beveiliging kan uw beveiligingssystemen beheren, in service nemen en onderhouden, daarnaast worden de installaties aangesloten op onze meldkamer. Hoe stapt u over en wat moet u doen?

 

Header M2 Beveiliging

 

(meer…)

Let op inbrekers kunnen klunen

 

Het vriest in Nederland en dat betekent dat het schaatsweer eraan komt. Maar let op: ook inbrekers kunnen klunen. Een bevroren sloot is een rode loper naar de openstaande achterdeur van uw woning.

 

Let op inbrekers kunnen klunen

(meer…)

Veb Erkend Beveiligingsbedrijf (VEB) 2018

Waarom VEB erkend?

 

M2 Beveiliging is ook in 2018 VEB erkend (Veb Erkend Beveiligingsbedrijf). Het VEB staat voor een erkenning voor beveiligingsbedrijven. Welke beveiliging er ook nodig is, een VEB Erkend Beveiligingsbedrijf voorziet u van een vakkundig advies en realiseert een correcte uitvoering van de gekozen beveiligingsoplossing. Als er VEB achter het beveiligingsbedrijf staat dan zit het goed: Veiligheid via de vakman!

 


(meer…)

Minder brandmeldingen in 2017 voor de brandweer

 

De brandweer kreeg in 2017 ongeveer 7 procent minder brandmeldingen binnen. De meldkamer ontving in totaal 219.000 brandmeldingen; dat zijn er 3000 minder dan in 2016. In 140.000 gevallen werd de brandweer ook daadwerkelijk gealarmeerd door de meldkamer. In 130.000 gevallen rukte de brandweer uit. Een op de tien keer dat de brandweer uitreed, werd de inzet onderbroken en kwam de brandweer niet ter plaatse aan.

 

Brandweer - Brandmeldinstallatie - Eindhoven
(meer…)

Fabrieksbezoek juni ‘17 Honeywell | Security and Fire

 

Het is inmiddels alweer twee weken geleden dat M2 Beveiliging een bezoek heeft gebracht in Italië bij één van onze fabrikanten voor brandmeldinstallaties, namelijk bij HONEYWELL. Honeywell produceert zijn producten bij System Sensor te Trieste. Met een aantal installateurs zijn we uitgenodigd door Honeywell om de fabriek te bezoeken.

 

Honeywell fabrieksbezoek door M2 Beveiliging

(meer…)

Beveiligingscamera’s om uw bedrijfspand mee te beveiligen

 

In uw bedrijfspand bevinden zich de belangrijkste bezittingen van uw onderneming. Wanneer er van buitenaf af of door uw eigen personeel wordt gestolen is dat een nachtmerrie waar u liever niet aan denkt. Helaas is niet iedereen te vertrouwen en bent u genoodzaakt het zekere voor het onzekere te nemen. Het ophangen van beveiligingscamera’s zal de kans op diefstal verkleinen! Wordt er toch gestolen, is er sprake van vandalisme, geweld of ander onheil? Dan heeft u in ieder geval de beelden nog. Ideaal wanneer u uw verzekering raadpleegt of wanneer u een dader zoekt. Omdat het bij gebrek aan bewijs niet lukt om uw zaak rond te krijgen is het belangrijk daar vooraf op in te spelen!

 

Camerabewaking - camerabeveiliging - M2 Beveiliging

 

(meer…)

M2 Beveiliging introduceert een compleet Camera Startersset met Premium Kwaliteit

 

Full HD compleet camerapakket M2 Beveiliging

 

M2 Beveiliging innoveert en komt met een nieuwe camera Startersset op de markt. Het camerapakket is voorzien van Full HD premium kwaliteit en is toegankelijker voor een grotere doelgroep. 

(meer…)

Doormelding via internetverbinding

 

In de afgelopen periode krijgen wij veel vragen over de mogelijkheid van doormelding via internetverbinding van de inbraakcentrale. In dit artikel leest u de mogelijkheden en welke uitbreidingen mogelijk zijn op de doormelding van uw inbraaksysteem. Een doormeldsysteem over IP is goedgekeurd voor alle risicoklassen (1 t/m 4) en is dus voor alle verzekeringssituaties gecertificeerd. De ontwikkeling in de beveiligingsbranche wordt in rap tempo geschakeld van ISDN en PSTN lijnen naar IP technologie. Alarmeringsdoormelding over internet (via een dataverbinding) komt in de plaats van doormelding over traditionele telefoonlijnen. Doormelding via internet is betrouwbaarder, goedkoper en veiliger.

 

Doormelding via IP

 

(meer…)

360° Fish-eye Camera van M2 Beveiliging

 

M2 Beveiliging is continu op zoek naar de nieuwste technologieën om de beste producten te kunnen aanbieden. De nieuwe 360 Fish-eye Camera is een uitermate geschikte camera die we dan ook graag aan u willen introduceren. 

M2 - 360° camera (meer…)

Vacature: (leerling) Beveiligingsmonteur

 

Vacature-beveiligingsmonteur

 

Onderhoud kan uw leven reden

 

Een brandmeld- of inbraakinstallatie is bedoeld om aan het begin van een brand of inbraak in een zodanig vroeg stadium te signaleren. Zodat het bestrijden hiervan tijdig kan plaatsvinden en maatregelen genomen kunnen worden. De ongevallen of schade kunnen dan als gevolg van brand of inbraak worden voorkomen of respectievelijk beperkt blijven. Bij brand hangt het af van de tijd die er is om te kunnen handelen. Onderhoud van de installatie is dus heel belangrijk! 

 

brandbeveiliging

(meer…)