Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Neem eisen niet klakkeloos over!

Posted on by Sander Oord

 

In welke branche je ook zit, je kunt niet onder beveiliging uit. Inbraakbeveiliging, camerabeveiliging, brandbeveiliging, noodverlichting toegangscontrole, afsluitprocedures en ga zo nog maar even door. Al snel zie je door de bomen het bos niet meer, want: wat bedoelen ze met VRKI 2.0, wat wil de verzekering en wanneer voldoe je aan alle eisen?

 

VRKI 2.0 versie 2019 - Neem eisen niet klakkeloos over!

Verzekeringseisen

VRKI staat voor Verbeterde Risicoklasse Indeling, het is een instrument om het inbraakrisico van bedrijfsgebouwen en woningen te bepalen. Er is een nieuwe versie (2.0), die vanaf april 2019 gebruikt moet worden. Op basis van de VRKI kies je passende beveiligingsmaatregelen. Het zal je niet verbazen dat een bakker andere maatregelen moet treffen dan een shop voor smartphones. Gecertificeerde beveiligingsbedrijven geven een VRKI-certificaat uit. Dat geeft de verzekeraar de kwaliteitsgarantie dat de inbraakinstallatie beveiliging op een acceptabel niveau ligt. De VRKI speelt dus een belangrijke rol bij het opleveren en onderhouden van beveiligingssystemen en bij het afhandelen van verzekeringskwesties. En je weet zelf dat je er alles aan hebt gedaan om jouw bedrijf en alle goederen te beschermen.

 

Afwijkingen

De VRKI bestaat uit een Deel A (bepalen van de risicoklassen en de keuze van de combinatie van beveiligingsmaatregelen) en Deel B. Deel B kijkt naar de verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen. Soms is het nodig en zelfs beter om ‘afwijkingen’ toe te passen. Dat zijn maatregelen die leiden tot een gelijkwaardige oplossing, met hetzelfde niveau die in de risicoklassen zijn voorgeschreven. Het klakkeloos overnemen van de eisen van de verzekeraar, is dus niet persé de veiligste weg. Laat een deskundige de risicoklasse-indeling bepalen, dat kan veel geld besparen én de veiligheid vergroten. En uiteraard voldoe je dan nog steeds aan alle eisen! In mijn volgende blog ga ik dieper in op Deel A van de VRKI 2.0.

De VRKI 2.0 is eigendom van het Verbond van Verzekeraars en wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Meer info op www.hetccv.nl

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.