Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Makkelijk mee te nemen? Hoog risico!

Posted on by Sander Oord

 

Als ondernemer en particulier wil je dat je panden zo goed mogelijk beveiligd zijn tegen inbraak. In de eerste plaats om je eigendommen te beschermen natuurlijk. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. En mocht er dan onverhoopt toch ingebroken worden, dan wil je dat je aan alle verzekeringseisen hebt voldaan. In de vorige blog van Patrick las je hoe je op basis van de VRKI passende maatregelen treft en hoe je geld kunt besparen door ‘afwijkingen’ toe te passen. In deze blog nemen we je mee naar het bepalen van de risicoklasse.

 

Makkelijk mee te nemen? Hoog risico!

Onder de arm

Deel A van de VRKI 2.0 is een instrument waarmee een globale risico-inschatting voor woningen en bedrijven wordt gemaakt. Dat bepaalt in welke risicoklasse het valt en de hoogte van de klasse bepaalt de beveiligingsmaatregelen. Voor woningen zit het risico vooral in de waarde van de attractieve zaken van de inboedel. Denk bijvoorbeeld aan computerapparatuur, sieraden, antiek, kunst, contact geld en waardepapieren. Zaken die makkelijk ‘onder de arm’ mee te nemen zijn en verhandeld kunnen worden. Voor bedrijven kijken we naar de attractiviteit van de goederen en inventaris en de inkoopwaarde van die goederen.

Maak het moeilijk

Uit de inventarisatie blijkt welke combinatie van beveiligingsmaatregelen genomen moeten worden. In zijn algemeenheid verhoog je de veiligheid op drie manieren. Zorg ervoor dat je pand goed afgesloten is, zorg ervoor dat alles bouwkundig in orde is en als er toch mensen binnen komen, zorg dan voor een goed elektronisch systeem. Simpel gezegd: als de laatste de deur niet goed sluit, maak je het wel heel makkelijk voor inbrekers. Als je hang- en sluitwerk niet goed is en er makkelijk een koevoet tussen de deur gezet kan worden, ook. Mochten ze ondanks deze maatregelen toch binnen komen, dan zijn er allerlei mogelijkheden om het alsnog moeilijk te maken. Daarover meer in de volgende blog!

De VRKI 2.0 is eigendom van het Verbond van Verzekeraars en wordt beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Meer info op www.hetccv.nl

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.