Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Live meekijken naar inbraak

Posted on by Sander Oord

 

Als je een rondje internet doet op zoek naar camerabeveiligingssystemen, raak je al snel de weg kwijt. Het aanbod is overweldigend, de prijzen variëren van hoog tot laag. Draadloos, FULL HD, IP, van complete systemen tot een enkele camera gekoppeld aan je smartphone. Hoe je het ook wendt of keert, het is altijd verstandig om advies in te winnen van een professional. Dan weet je zeker dat je een kwalitatief goed camerasysteem hebt gekocht. Hopen dat het nooit nodig is natuurlijk, maar als er dan wat aan de hand is, heb jij gedaan wat je kon.

 

 

 

Bij het grootste deel van alarmsystemen voor bedrijfsgebouwen en woningen, worden inbraakmeldingen doorgezet naar een meldkamer. En dat gaat eigenlijk altijd via internet. Die transmissie via internet heeft voordelen, de melding komt real-time binnen, supersnel. Daarnaast kunt u de analoge lijn opzeggen en geld besparen. Maar het kan ook nadelen hebben. Het internet kan haperen en bij een stroomstoring valt je modem en router ook uit, waardoor de melding niet doorgezet wordt. En dat moet je voorkomen uiteraard. Een noodvoeding houdt de router en het modem in de lucht. Dat klinkt misschien logisch, maar het moet wel geregeld worden.

Nog beter is het om een back-up verbinding te hebben, bijvoorbeeld via een sim-kaart met 3G/4G module. Op het moment dat de stroom onverhoopt uitvalt, dan pakt het systeem automatisch de back-up GPRS verbinding. Hoe dan ook moet je er honderd procent zeker van zijn dat je altijd verbinding hebt. Dat is ook een eis van je verzekeraar.

 

Keuze voor camera’s

Intelligente beveiligingscamera’s zien wanneer er ongewenste gasten uw eigendom betreden. Met de crossline technologie, teken je als het ware lijnen. Zodra er iemand over die lijn heen komt, krijg je een pushmelding op je telefoon. En zodra er een persoon de lijn oversteekt, kun je in de speciale app op je telefoon de beelden meteen terugkijken. Er zit nogal wat verschil in de kwaliteit van de beelden. Belangrijke aspecten zoal tegenlicht, positie, afstand en omgeving bepalen de keuze voor het type camera. Kies je voor een kleurencamera die een overzichtsbeeld geeft of kies je voor meer detail op langere afstand? En hoe is de kwaliteit als de zon volop schijnt? Of wilt u kentekens lezen en registreren en zo meer data verzamelen?

 

Live view naar politie

De politie rukt niet zomaar uit bij elke melding. Als je in alle rust wilt genieten van de vrije dagen die eraan komen, kun je ervoor kiezen om de camera’s aan te laten sluiten op een meldkamer. Zodra een alarm wordt gegenereerd door een inbraakinstallatie, kijkt de meldkamer in een live view mee. Als er dan daadwerkelijk sprake is van een inbreker, heb je een geverifieerd alarm. Dan wordt de politie per prioriteit 1 meteen ingeschakeld zodat ze ter plekke kunnen snellen. De live view wordt doorgezet naar de meldkamer van de politie. Hierdoor kijkt de politie real time mee met de beelden en kan zo snel anticiperen op bijzonderheden als signalementen van daders, vluchtroutes, wapengebruik, enzovoort. Live View via een meldkamer vraagt om specialistische kennis en moet geïnstalleerd worden door een installatiedeskundige.

 

Wanneer zijn camera’s strafbaar?

Helaas zijn er geen kant en klare oplossingen die voor elk bedrijf afdoende zijn. Daarom vind je door de bomen het bos niet meer op internet. Een camerabeveiligingssysteem is maatwerk, afhankelijk van je eigen wensen en de eisen waar je aan moet voldoen. De installatie moet aan regels voldoen en zomaar een camera ergens ophangen kan strafbaar zijn, als je als ondernemer niet aan een aantal voorwaarden voldoet. Een expert neemt alles met je door, zodat je zeker weet dat je overal aan voldoet en niet de privacy wet schendt. Als alles goed geregeld is, geniet je met een gerust hart van de vrije dagen! Enjoy!

In onze volgende blog lees je alles over de do’s en dont’s. Wanneer mag je een camera ophangen? Mag je zomaar iedereen filmen? Mag je de beelden van een dief op social media zetten? Over dat laatste kunnen we alvast duidelijk zijn: NEE, dat mag niet!

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.