Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Jaag inbrekers zo snel mogelijk naar buiten!

Posted on by Sander Oord

 

In mijn vorige blog gaf ik aan hoe je het voor inbrekers zo moeilijk mogelijk maakt om binnen te komen. Een combinatie van veiligheidsmaatregelen zorgt ervoor dat ze aan jouw pand voorbijlopen. Maar wat als ze tóch binnenkomen?

 

 

 

Welke maatregelen je wel of juist niet moet nemen bepalen we aan de hand van het VRKI deel A, een instrument om het inbraakrisico van bedrijfsgebouwen en woningen te bepalen. Na de inventarisatie is het tijd voor een ontwerp, waarin uiteraard rekening wordt gehouden met de verzekeringseisen. Los van de organisatorische maatregelen (zorg dat een kluisje vast zit aan de muur, zet laptops nooit binnen 1,5 meter van het raam), moet je ook elektronische maatregelen nemen met een inbraaksignaleringssysteem.

Elektronische maatregelen: EL

In deel B van het VRKI staan de eisen die gesteld worden aan de verschillende niveaus van beveiligingsmaatregelen. We zoomen nu in op EL, de Elektronische Maatregelen. Deze zijn ingedeeld in vier grades, van laag risico tot hoog risico. Bij klasse 1 denk je aan woonhuizen, waarbij de verwachting is dat aanvallers weinig kennis hebben van detectiesystemen. Bij grade 4 heeft beveiliging voorrang op alle andere factoren. Je gaat ervan uit dat aanvallers alle middelen hebben om alles tot in detail voor te bereiden en uit te voeren. De klasse waar jouw pand in valt, bepaalt welke maatregelen voor jou afdoende zijn. Het kan zijn dat een melding doorgeschakeld mag worden naar je eigen mobiele telefoon, maar het kan ook zo zijn dat de melding doorgezet moet worden naar een meldkamer. Het bepaalt ook of je detectie in meerdere zones nodig hebt, zoals in de hal en de keuken en bij de voordeur om maar wat voorbeelden te noemen.

Hoe korter binnen, hoe beter

In zijn algemeenheid kun je stellen dat je wilt voorkomen dat inbrekers, als ze al binnen zijn gekomen, lang binnen zijn. Hoe korter hoe beter natuurlijk, daarmee voorkom je meer schade. En als je goed beveiligd bent, volgens alle voorschriften, voldoe je aan de eisen die de verzekering stelt. Je wilt tenslotte niet twee keer gedupeerd worden! In mijn volgende blog vertel ik je over alarmtransmissiesystemen. ISDN verdwijnt in september, maar het is nog niet te laat om je systeem aan te laten passen!

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.