Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

ISDN weg? Geen paniek!

Posted on by Sander Oord

 

Je hebt het vast al gelezen of gehoord, ISDN verdwijnt dit jaar in september. Deze vorm van digitale telefonie wordt nog door veel bedrijven gebruikt. Ook voor het alarmsysteem. Als je nu niet in actie komt, zou je in het slechtste geval vanaf september geen beveiliging van je gebouw meer hebben.

 

ISDN weg? Geen paniek!

 

Wat is een alternatief voor ISDN?

Bij het grootste deel van alarmsystemen voor bedrijfsgebouwen en woningen, worden inbraakmeldingen doorgezet naar een meldkamer. En dat gaat eigenlijk altijd via internet. Die transmissie via internet heeft voordelen, de melding komt real-time binnen, supersnel. Daarnaast kunt u de analoge lijn opzeggen en geld besparen. Maar het kan ook nadelen hebben. Het internet kan haperen en bij een stroomstoring valt je modem en router ook uit, waardoor de melding niet doorgezet wordt. En dat moet je voorkomen uiteraard. Een noodvoeding houdt de router en het modem in de lucht. Dat klinkt misschien logisch, maar het moet wel geregeld worden.

Nog beter is het om een back-up verbinding te hebben, bijvoorbeeld via een sim-kaart met 3G/4G module. Op het moment dat de stroom onverhoopt uitvalt, dan pakt het systeem automatisch de back-up GPRS verbinding. Hoe dan ook moet je er honderd procent zeker van zijn dat je altijd verbinding hebt. Dat is ook een eis van je verzekeraar.

 

 

Stap over voor 1 september 2019

Loopt jouw alarm nog via het ISDN-netwerk? Geen paniek! Je hebt nog tijd om aanpassingen te laten doen. Maar wacht er niet te lang mee, installateurs kunnen ‘volgeboekt’ zijn hoe dichter je bij september komt. Neem nu alvast contact op om dingen door te spreken, zodat je ook na september zeker bent van een goede beveiliging!

 

Maak hier meteen een afspraak

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.