Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Noodverlichting 

Noodverlichting zorgt ervoor dat in geval van nood, alle personen in uw gebouw snel en veilig de weg naar buiten kunnen vinden. Bij stroomuitval of rookontwikkeling blijkt dat zonder de juiste verlichting een onmogelijke opgave te zijn. Zeker voor mensen die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn. Er vallen bij calamiteiten nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat zij niet tijdig de nooduitgangen weten te bereiken. Daarom is noodverlichting belangrijk en wenselijk.

 

Noodverlichting Eindhoven M2 Beveiliging

 

Belangrijker dan u denkt

Bij een stroomuitval wordt de noodverlichting automatisch ingeschakeld. De lampen zijn aangesloten op het lichtnet en werken op batterij of noodstroomvoeding. Minimaal één uur moeten lampen kunnen branden. Dat geldt eveneens voor de pictogrammen die wijzen naar de nooduitgangen. Noodverlichting helpt de mensen de nooduitgang te vinden en zorgen voor manier om de ruimte te verlaten.

 

Aanleg en onderhoud conform regelgeving

Conform het Bouwbesluit 2012 én het arbowet dient in ieder gebouw noodverlichting aanwezig te zijn, die ten minste eenmaal per jaar onderhouden en gecontroleerd moeten worden. Er zijn wettelijke voorschriften en bouweisen voor het aanleggen en onderhouden van noodverlichting. M2 Beveiliging kan voor u de noodverlichting ontwerpen, aanleggen, onderhouden en eventueel vervangen.

 

Noodverlichtingsarmaturen moeten regelmatig vervangen worden. Volgens de normen NEN 1010 en NEN 1838 moeten vluchtwegen met minimaal 1 Lux verlicht worden en bij stroomuitval moet de noodverlichting minimaal één uur gegarandeerd zijn. Accu’s verliezen na verloop van tijd hun capaciteit, regelmatig zullen deze vervangen moeten worden. Daarnaast wordt tijdens het jaarlijks onderhoud gecontroleerd of de vluchtroute klopt, de pictogrammen up-to-date zijn, en of er voldoende noodverlichting aanwezig is.

 

Waarom jaarlijks onderhoud noodverlichting?

  1. Het is verplicht
  2. Garantie op werking van noodverlichting
  3. Controleren en/of vervangen defecte of lege accu’s
  4. Controleren en/of vervangen defecte lampen
  5. Controleren of de vluchtroute nog klopt.
  6. Voorkomen van aansprakelijkheid in geval van calamiteiten

 

ADVIES?

Bent u op zoek naar een installateur voor noodverlichting? Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op!