Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

DNA SPRAY

DNA Spray is een effectief preventiemiddel. Met behulp van synthetisch DNA staat u sterk in de strijd tegen vermogensdelicten zoals inbraken, overvallen en ramkraken. Een DNA Douche markeert daders met een unieke DNA-code waardoor zij voor de politie eenvoudig te koppelen zijn aan de plaats delict.

De afschrikwekkende werking die van het gebruik van DNA Spray uitgaat is doeltreffend. Het aantal vermogensdelicten daalt in gebieden waar het product gebruikt wordt en gebruikers van DNA Spray voelen zich veiliger.

 

MINDER OVERVALLEN EN INBRAKEN

Tijdens diverse (proef)projecten is gebleken dat het aantal inbraken en overvallen aanzienlijk terugloopt wanneer bedrijven gebruikmaken van DNA Spray. Het gebruik van de DNA Douche wordt met behulp van stickers en borden altijd duidelijk aangegeven. Voor een dader is er hierdoor geen twijfel mogelijk: een inbraak of overval in dit gebied vergroot de kans om tegen de lamp te lopen.

 

BEKIJK ONDERSTAANDE VIDEO VOOR DE WERKING VAN DE DNA SPRAY

[Video ontbreekt]

 

VEILIG GEVOEL

DNA-spray is een actief preventiemiddel en zorgt daardoor voor een verbetering van het veiligheidsgevoel van de gebruikers. Slachtoffer worden van een overval of inbraak is de angst van elke ondernemer. Gebruikers van DNA Spray geven aan zich sinds het gebruik ervan veiliger te voelen in hun zaak.

 

ACTIVATIE

Er zijn verschillende manieren om het DNA-spray systeem tijdens een overval te activeren. Bij alle technieken is ervan uitgegaan dat de activatie zo onopvallend mogelijk moet gebeuren. Inmiddels zijn er technieken beschikbaar/ in ontwikkeling waarbij er geen handeling of geen afwijkende handeling hoeft te gebeuren. Tijdens een inbraak wordt het de sprayinstallatie door het anti-inbraaksysteem op scherp gezet. Zowel bij een overval als bij een inbraak geldt dat de DNA-spray pas vrij komt als er iemand in de buurt van de sprayinstallatie komt. Tot die tijd staat het systeem op stand-by.

 

UV-LICHT

De markering van de DNA-spray is met het blote oog niet zichtbaar, maar met behulp van een uv-lamp is de aanwezigheid van DNA eenvoudig vast te stellen. De vloeistof wordt onder dit speciale licht namelijk helder blauw. Na analyse van het synthetische DNA wordt duidelijk waar de spray vandaan komt.

 

UNIEKE CODE

Iedere spuitbus met DNA-spray is voorzien van een unieke DNA-code. Wanneer een dader wordt betrapt met spray op zijn lichaam of kleding of met producten die met de spray in aanraking zijn geweest is in een forensisch laboratorium vast te stellen welke code dit is. Vervolgens kan de code vergeleken worden met de code van de spuitbus die door de politie in beslag is genomen na activatie van de DNA-spray.

 

INTERESSE?

Hebben wij uw interesse opgewekt? Neemt u dan vrijblijvend contact met onze beveiligingsadviseurs en bekijk de mogelijkheden.