Elektronische Beveiliging in Eindhoven

☰ Menu

Doormelding via internetverbinding

Posted on by m2beveiliging

 

In de afgelopen periode krijgen wij veel vragen over de mogelijkheid van doormelding via internetverbinding van de inbraakcentrale. In dit artikel leest u de mogelijkheden en welke uitbreidingen mogelijk zijn op de doormelding van uw inbraaksysteem. Een doormeldsysteem over IP is goedgekeurd voor alle risicoklassen (1 t/m 4) en is dus voor alle verzekeringssituaties gecertificeerd. De ontwikkeling in de beveiligingsbranche wordt in rap tempo geschakeld van ISDN en PSTN lijnen naar IP technologie. Alarmeringsdoormelding over internet (via een dataverbinding) komt in de plaats van doormelding over traditionele telefoonlijnen. Doormelding via internet is betrouwbaarder, goedkoper en veiliger.

 

Doormelding via IP

 

Een doormelding wordt ook wel een stil alarm genoemd. Bij een doormelding verstuurt de inbraakcentrale via een telefoonlijn (DP2) of een andere verbinding een melding naar de meldkamer van een Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij hoge risico installaties, zoals juweliers, wordt gebruik van een bewaakte lijn (DP3 of DP4). De alarmsignalen kunnen selectief uitgelezen worden, zodat bekend is welke detectielus geactiveerd is. Deze alarmmeldingen kunnen samen met het tijdstip van ontvangst en andere van belang zijnde informatie worden vastgelegd in de computers en daarna op een printer worden afgedrukt voor een rapportage aan de klant. Deze rapportage en informatie is weer van belang voor analyse en bewijsvoering. 

 

Alarmsysteem over internet naar meldkamer (PAC) Grade 2-4 (DP2 of DP3) 

Doormelding van IP

 

Soorten doormeldingen vanuit de inbraakcentrale

Er zijn verschillende soorten doormeldingen die de inbraakcentrale communiceert:  
– In- en uitschakelen van het systeem 
– Inbraakmelding op detectorniveau 
– Sabotagemelding op detectorniveau 
– Overvalalarm op detectorniveau 
– Brandmelding op detectorniveau 
– Technisch alarm (temperatuur, waterniveau enz.) 
– Statusmelding van netspanning en/of accuspanning 
– 24-uurs-testmelding ter controle van de verbinding en kiezer 
Technische doormeldingen zijn toegestaan mits deze zijn aangesloten op een aparte groep en een afzonderlijke herkenbare melding is voor de PAC. 

 

Door gebruik te maken van twee gescheiden transmissie methoden ontstaat een redundant doormeldingssysteem. De backup voor de doormelding kan dus ook bestaan uit een draadloze transmissie. Beide transmissie methoden dienen continu getest te worden op hun werking. Als de hoofd transmissie niet meer werkt, wordt overgeschakeld naar de backup en een melding naar de PAC gegeven over het uitvallen van de hoofd transmissie. Er bestaat de mogelijkheid dat de transmissie via kabel gesaboteerd kan worden door bijvoorbeeld het doorknippen van de kabel. Of bij een draadloze verbinding kan er een stoorzender gebruikt worden. Er moet dus continu gecontroleerd worden op de aanwezigheid van deze verbinding. 

 

Uitbreiden met Listen-In en/of videoverificatie

Om nog beter beveiligd te zijn bestaat er de mogelijkheid om de verbinding van de doormelding van signaleringen uit te breiden met Listen-in en/of Videoverificatie. Met deze verificatie mogelijkheden kan de PAC de alarmmelding een hogere prioriteit geven, waardoor de politie sneller ter plaatsen zal zijn. Met Listen-in geeft u de mogelijkheid om de meldkamer te luisteren naar geluid en eventueel te spreken met mensen die aanwezig zijn. Dit is niet alleen handig voor een verificatie van een alarm, maar ook om te communiceren met de inwoner als er een medisch alarm is gegeven. Met videoverificatie geeft u de meldkamer het recht om bij een melding camerabeelden te ontvangen zodat de situatie direct kan worden beoordeeld. Zo kunnen de hulpdiensten of andere hulpdiensten niet alleen snel worden ingeschakeld en direct meekijken met de camerabeelden.

 

 

M2 Beveiliging maakt het graag voor u mogelijk om een doormelding via internetverbinding te realiseren. Onze monteurs maken het graag voor u. Het systeem is meteen klaar voor de toekomst en u bent beter beveiligd bij een alarmmelding. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder. 

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.